Sigrid Raabe
Foto: Aleksander Båtnes / NRK

Sigrid Solbakk Raabe

Oppsummert

Sigrid Solbakk Raabe, kjent under artistnamnet Sigrid, er ein songar og låtskrivar frå Ålesund i Norge.

 • Sigrid med et godt år i fjor

  Sangartisten Sigrid Solbakk Raabe fra Ålesund hadde i fjor inntekter på over 30 millioner kroner fra konserter og opptredener i inn- og utland. Årsresultatet endte på 5,06 millioner, som var over dobbelt så høyt som året før. Ifølge tall E24 har studert, tok Sigrid ut en million kroner i lønn.

  Sigrid Raabe
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Sigrid til Jugendfest 2021

  Artisten Sigrid Solbakk Raabe vil returnere til Color Line Stadion i Ålesund i 2021. Ålesundaren skulle spele på Jugendfest i år, men festivalen blei avlyst på grunn av koronapandemien. I staden heldt ho ein minikonsert 7. august som folk kunne sjå på nettet. No blir Sigrid annonsert som den første artisten til Jugendfest 2021.

  – Mange hadde gledd seg til å sjå Sigrid på Jugendfest igjen, så det er veldig kjekt å kunne fortelje at ho er med neste år, seier festivalarrangøren Momentium.

  Sigrid Solbakk Raabe på Christine sin radiofestival
  Foto: NRK
 • To prisar til Sigrid

  Sigrid har fått prisane «Årets Spellemann» og «Popartist for musikkåret 2019» så langt under Spellemann-utdelinga. I dag kan ho også vinne ein Spellemann for «Årets låt» for songen «Don't Feel Like Crying». Den prisen blir delt ut i kveld på NRK 1 frå klokka 22.00.

 • Sigrid med på ny versjon

  Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund er ein av mange verdskjente artistar som syng på den nye versjonen av Foo Fighters låten «Times Like These» på BBC Radio 1. Der får ho selskap av artistar som Dua Lipa, Chris Martin frå Coldplay og Rita Ora. Inntektene frå låten skal gå til veldedige organisasjonar. – Det er fint å vere ein liten del av ei god sak, skriv Sigrid på Instagram.

  Watch some of the world's biggest music artists collaborate on an extra special Stay Home Live Lounge cover of Foo...

  Posted by BBC Radio 1 on Thursday, April 23, 2020
Sigrid Raabe fra Ålesund fikk prisen som Årets nykommer under utdeling av Spellemannprisen søndag.
Konferansier David Oyelowo var raus med komplimentene da han introduserte den norske artisten Sigrid under Nobelkonserten mandag.