Sigrid Raabe
Foto: Aleksander Båtnes / NRK

Sigrid Solbakk Raabe

Oppsummert

Sigrid Solbakk Raabe, kjent under artistnamnet Sigrid, er ein songar og låtskrivar frå Ålesund i Norge.

 • Vart heidra av ordføraren

  Ordføraren i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (Ap), inviterte musikkartisten Sigrid Solbakk Raabe til lunsj i dag. Ordføreren ville heidre artisten som har hatt eit stort internasjonalt gjennombrot. – Ho har profilert byen både nasjonalt og internasjonalt og Ålesund er stolt av ho, seier Aurdal.

  Heider til Sigrid
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • – Ambassadør for Ålesund by

  Sigrid Solbakk Raabe, også kjend under artistnamnet Sigrid, får gåve frå ordførar i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, for å vere ein god ambassadør for Ålesund. – Sigrid er ein fantastisk artist og ei godt forbilde. Ho har profilert byen både nasjonalt og internasjonalt og Ålesund er stolt av ho, seier Aurdal.

 • Sigrids 3. konsert også utsolgt

  Også ekstra ekstrakonserten Sigrid skal ha på Terminalen i Ålesund i oktober er nå utsolgt, melder Tikkio. Konserten ble satt opp tidligere i dag, etter at billettene til både konserten og ekstrakonserten ble solgt ut på få minutter.

 • Billettane var reve vekk

  640 billettar til konserten med Sigrid i heimbyen Ålesund fredag 25. oktober, vart reve vekk på 10 sekund. – Det har aldri vore så mange pålogga på Tikko før når det gjeld konsert på Terminalen, seier Ronny Stokke, dagleg leiar i Momentium. Det vert sett opp to ekstrakonsertar, torsdag 24 oktober, og laurdag 26 oktober. Der sisnemnte allereie er utselt, skriv Sunnmørsposten.

 • På 4. plass på britenes albumliste

  Sigrid Solbakk Raabe skriver norsk musikkhistorie og går som første norske kvinnelige artist rett inn på 4. plass på britenes albumliste med sin debut «Sucker Punch». De eneste andre norske artistene som har klatret så høyt på den britiske albumlisten er ifølge Sigrids norske plateselskap, Petroleum, a-ha og Kygo. – Det er helt sykt, sier artisten selv. Hun legger til at det er veldig godt å vite at det har skjedd på hennes egne premisser. – Jeg lager den musikken jeg elsker, og er stolt av hver eneste låt på den platen, sier Sigrid. Også på den norske Topplista går hun rett inn på førsteplass.

  Sigrid på Møre arena
  Foto: Kaja Skatvedt Robak / NRK
Sigrid Raabe fra Ålesund fikk prisen som Årets nykommer under utdeling av Spellemannprisen søndag.
Konferansier David Oyelowo var raus med komplimentene da han introduserte den norske artisten Sigrid under Nobelkonserten mandag.