Hopp til innhold

Sigrid vant prestisjekåring fra BBC

Norske Sigrid vant BBCs prestisjefulle Sound of 2018-kåring, og anses dermed som årets heteste artistnavn av britene.

Nobels fredspris 2017 til ICAN

Sigrid anses som den mest lovende artisten det siste året.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hva! utropte den norske jenta da hun fikk vite det av BBC.

– Det er en stor ære. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, sier Sigrid til den britiske kanalen.

Nest yngste vinner

21-åringen er den nest yngste vinneren av kåringen noensinne, kun slått av Adele som vant den som 19-åring i 2008.

Artikkelen fortsetter under videoen

Sigrid Raabe er 20-åringen - som med superhiten Don't Kill My Vibe - har blitt høyrt av 15 millionar på Spotify. Artisten er akkurat no heime i Ålesund. Snart kjem det fire nye låtar, og til sommaren blir det intens turnéverksemd.

«Sound of...» er en årlig kåring fra BBC som har som mål å kåre den mest lovende artisten eller musikkgruppen. I desember hvert år slippes en liste med nominerte og vinneren kåres gjennom en avstemning blant musikkanmeldere og bransjefolk.

BBCs populære DJ og musikkekspert Annie Mac kalte Sigrid for «bokstavelig den perfekte popstjernen» og «en fryd å spille på radio».

Blant store navn

16 fremadstormende unge talenter ble forrige måned plukket ut av en stor bransjejury, bestående av 173 anmeldere, kringkastere og DJ-er, samt også tidligere nominerte som Stormzy, Ellie Goulding, Years & Years-frontmann Olly Alexander og fjorårsvinner Ray BLK.

Dette er 16. gang BBC kårer stortalentene som de har størst tro på, og tidligere vinnere har foruten Adele blant andre vært 50 Cent, Frank Ocean, Dua Lipa og Sam Smith.

Årets liste inkluderte den yngste nominerte noensinne – den 15 år gamle popsangeren Billie Eilish. Også to andre tenåringer, Khalid og Rex Orange County, var å finne der.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.