Molde FK
Foto: Arne Flatin / NRK

Rettssak mot MFK-spelar

Oppsummert

Ein eliteseriespelar i Molde FK er tiltalt for sove-valdtekt etter ein bytur i 2017.

 • Saka går i februar

  Ankesaka mot den valdtektstiltala Molde-spelaren er fastsett til 14. februar i Molde. Det opplyser John Christian Elden til NRK. Han er advokat til to av kvinnene som meiner dei er valdtekne av Molde-spelaren. Spelaren vart frikjent for valdtekt i august, men samtidig måtte han betale ei erstatning på 150.000 kroner til kvinna. Til saka i februar kan spelaren ha tre valdtektspåstandar mot seg. Øyvind Panzer Iversen har vore spelaren sin advokat, men opplyser til NRK i dag at han skal begynne som dommar frå årsskiftet. Mette Yvonne Larsen (biletet) er ny advokat til Molde-spelaren.

  Mette Yvonne Larsen i Drammen tingrett
  Foto: Gjermund Midtbø / NRK
 • Får fortsette å spille for Molde

  Molde FK skriver i en pressemelding at de tar dommen mot den voldtekstiltalte MFK-spilleren til etterretning. Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal tingrett, men må betale 150 000 kroner i erstatning til kvinnen. – Administrasjonen og styret i klubben har i sin behandling og nøye vurdering av saken lagt vekt på at tingrettens flertall frikjente spilleren. Han vil derfor fortsatt være tilgjengelig for spill i Molde FK, heter det i pressemeldingen. Påtalemakten anker saken.

 • Har fortsatt fokus på fotballen

  Rettssaka mot den voldtektstiltalte Molde-spilleren har ikke tatt fokuset bort fra fotballen for eliteserielaget. Veteran Vegard Forren sier rettssaka ikke har bekymret laget sportslig. – Det er lite vi kan gjøre og vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er ute på banen. Torsdag kveld slo Molde Hibernian og møter Zenit i Play Off til Europaligaen kommende torsdag. – Vi er en gruppe som holder sammen og viser at vi klarer å fokusere på det vi skal, sier Forren. Aktor har lagt ned påstand om fire års fengsel for den tiltalte Molde-spilleren. Dommen er ventet på mandag.

  Vegard Forren
  Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK