Molde FK
Foto: Arne Flatin / NRK

Rettssak mot MFK-spelar

Oppsummert

Ein eliteseriespelar i Molde FK er tiltalt for sove-valdtekt etter ein bytur i 2017.

 • Får fortsette å spille for Molde

  Molde FK skriver i en pressemelding at de tar dommen mot den voldtekstiltalte MFK-spilleren til etterretning. Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal tingrett, men må betale 150 000 kroner i erstatning til kvinnen. – Administrasjonen og styret i klubben har i sin behandling og nøye vurdering av saken lagt vekt på at tingrettens flertall frikjente spilleren. Han vil derfor fortsatt være tilgjengelig for spill i Molde FK, heter det i pressemeldingen. Påtalemakten anker saken.

 • Har fortsatt fokus på fotballen

  Rettssaka mot den voldtektstiltalte Molde-spilleren har ikke tatt fokuset bort fra fotballen for eliteserielaget. Veteran Vegard Forren sier rettssaka ikke har bekymret laget sportslig. – Det er lite vi kan gjøre og vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er ute på banen. Torsdag kveld slo Molde Hibernian og møter Zenit i Play Off til Europaligaen kommende torsdag. – Vi er en gruppe som holder sammen og viser at vi klarer å fokusere på det vi skal, sier Forren. Aktor har lagt ned påstand om fire års fengsel for den tiltalte Molde-spilleren. Dommen er ventet på mandag.

  Vegard Forren
  Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK
 • Har vore opne med klubbar

  Molde FK har vore opne mot klubbar som har vore interesserte i den valdtektstiltalt fotballspelaren, om kva situasjon vedkomande har vore i. Spelaren er tiltalt for sovevaldtekt av ei kvinne i Molde i fjor, og i går blei rettssaka avslutta. Klubben har fått kritikk for å la mannen spele på laget som normalt medan dei ventar på ein dom i saka. Klubbdirektør Øystein Neerland seier at dei har vore tydlege overfor utanlandske klubbar som har vist interesse for å kjøpe spelaren. Dom i saka kjem måndag 20. august

  Øystein Neerland
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Vil ha 4 år for sovevoldtekt

  Aktor har bedt om fire års fengsel for fotballspilleren fra Molde som er tiltalt for voldtekt. Hun mener bevisene styrker kvinnens forklaring og at hun er offer for sovevoldtekt. Mannen mener samleiet skjedde frivillig.