NRK Meny
Geiranger
Foto: Lena Høyberg / NRK

Reiseliv i Møre og Romsdal

Oppsummert

Her finn du nyheitsstoff om reiseliv og turisme i Møre og Romsdal.

 • Cruisetrafikken er ingen gullgruve

  Cruisetrafikken er ingen gullgruve for turistmagneten Fjellstua i Ålesund. Trass i at tusenvis av båtturister enten går opp trappene til utsiktsstedet, eller blir frakta dit i buss, går omsetninga ned på de store cruisedagene. Eier og daglig leder, Helge Jan Breivik Farstad er oppgitt og vil heller ha færre, men mer kjøpeglade gjester til toppen av byfjellet Aksla.

  Fjellstua og bytrappene
  Foto: Berge Myrene / NRK
 • Kraftig økning i overnattinger

  2,6 millioner mennesker sov på norske overnattingssteder i mai. Det er 6 prosent flere enn i mai i fjor. Ved hotellene var det 1,8 millioner overnattinger i mai – en økning på fire prosent fra i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Kapasitetsutnyttingen ved hotellene var likevel lavere enn i fjor. Samtidig opplevde campingplassene en økning på hele 20 prosent i antall overnattinger fra utenlandske turister. Bobiler var den overnattingsmåten som økte mest, med hele 32 prosent.

  Bobiler
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Ber ministeren prøve turistavgift

  Rådet for vestnorsk fjordlandskap ber regjeringen om lov til å innføre et pilotprosjekt med turistavgift i verdensarvområdet. Søknaden sendes til Klima og miljøverndepartementet og rådsleder Arne Sandnes mener det haster. – Vi ser allerede en omdømmeslitasje på de mest populære områdene. Tiden er overmoden for å diskutere en turistavgift, sier Sandnes. Han mener pengene må øremerkes til å ta vare på naturen, tilrettelegge, gi god informasjon og andre behov som følger med turismestrømmen.

  Arne Sandnes
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Mot ny turistrekord

  Antall gjestedøgn for årets fire første måneder viser en oppgang på seks prosent fra i fjor, skriver Oslo Handelstand Forening. Utenlandske turister la igjen 50 milliarder kroner i Norge i 2016. Oslo og Akershus er fylkene med størst aktivitet.

Dramaserien "Heimebane" kan også gi turistsuksess , håper dei i Ulsteinvik