Broiler på Jugendfest
Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Momentium

 • Sigrid til Jugendfest 2021

  Artisten Sigrid Solbakk Raabe vil returnere til Color Line Stadion i Ålesund i 2021. Ålesundaren skulle spele på Jugendfest i år, men festivalen blei avlyst på grunn av koronapandemien. I staden heldt ho ein minikonsert 7. august som folk kunne sjå på nettet. No blir Sigrid annonsert som den første artisten til Jugendfest 2021.

  – Mange hadde gledd seg til å sjå Sigrid på Jugendfest igjen, så det er veldig kjekt å kunne fortelje at ho er med neste år, seier festivalarrangøren Momentium.

  Sigrid Solbakk Raabe på Christine sin radiofestival
  Foto: NRK
 • Fekk lovnader om kompensasjon

  Kulturminister Abid Raja held fram med sin turné i Møre og Romsdal. Søndag har han besøkt Sunnmøre museum og Ocean Sound Recording og Momentium i Giske og Ålesund. – Vi har fått lovnader om at kompensasjonsordninga for kultur skal gjelde uavkorta ut august. Det er vi veldig glade for, seier Lars Berg Giskeødegård, gründer i Momentium til NRK.

  Ante Giskeødegård, Abid Raja, Lars Berg Giskeødegård
  Foto: Momentium
 • Det blir Sommerfesten på Giske

  Nå er det bestemt at det blir Sommerfest og strandryddedag på Giske. – Endelig kan vi ønske velkommen til familiefestival lørdag 4. juli. For å overholde alle smittevernsnegler blir det delt inn i to festivaler på maks 200, forteller Momentium. Strandryddedagen skjer torsdag 2. juli og alle som deltar får spleisepass til Sommerfesten 2021. – Vi håper vi at flest mulig vil bidra til å få plasten ut fra havet. Derfor setter vi opp Spleis med plast-containere på festivalområdet til Sommerfesten på Giske og på Terminalen i Ålesund, sier arrangøren.

  Sommerfesten på Giske
  Foto: Momentium
 • Bekreftar ny dato for Green Day

  Konsertarrangøren Momentium bekreftar no den nye datoen for den utselde Green Day-konserten på Color Line Stadion i Ålesund. Datoen blir no 4. juni 2021. Konserten skulle eigentleg vere 31. mai i år, men blei utsett på grunn av koronasituasjonen.

  Green Day
  Foto: Pamela Littky
 • Momentiums festivaler utsatt

  Pressesjef for konsert og festivalarrangøren Momentium, Terje Erstad, sier at det ikke kom som noen stor overraskelse at forbudet mot store kultur- og idrettsarrangementer forlenges til 1. september. Han er likevel glad for at myndighetene nå kommer med klare retningslinjer slik at arrangørene vet hva de har å forholde seg til. – Det viktigste er hensynet til liv og helse, og så må vi og alle andre innrette oss etter det, sier Erstad. Både Sommerfesten på Giske og Jugendfest blir på grunn av forbudet utsatt til neste år. – Så får vi prøve å komme sterkere tilbake og skape bra festivaler neste år. Erstad opplyser at billetter som er kjøpt til arrangementer i år vil være gjeldende neste år.

  Terje Erstad
  Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK