Tallet på vegetarianere har mer enn doblet seg i landet de siste 20 åra. Det også en økning blant folk som kutter kjøtt av og til, ifølge Norsk vegetarforening. Uansett hvilken kategori du er i, er dette retter som passer alle og enhver.
Søtpotet med panko- og sesampanering
Søtpoteter er perfekt ved siden av grillmat, burgere, salater eller en gryterett. Richard Nystad baker søtpotetene hele i ovnen før de rulles i knasende panering. Vegansk majones er flott følge.
Chana masala
Chan masala er en indisk kikertgryte. Den passer godt sammen med nystekt brød, ris eller salat.
Spagetti og linsebolognese
Vegansk variant av spagetti bolognese lages med grønne linser. Richard Nystad serverer den med vegansk parmesan og frisk basilikum.
Linseburger med bønnekrem og tomatsalat
Vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.
Bygg- og kikertsalat
Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Pannestekt pizza med rotgrønnsaker
Denne lekkerbisken av en høstpizza gir en ny vri på hverdagspizzaen, med tykk bunn Chicago-style, stekt i støpejernspanne.
Gnocchi med kantarell og hasselnøtter
Rask og enkel middag, som er perfekt etter en sopptur. Kokken bruker nyplukket kantarell, men du kan gjerne velge en annen sopp.
Lasagne med bakt aubergine, sopp og spinat
Vegansk lasagne laget med aubergine, sopp, tomatsaus og en topping av spinat. Oppskriften er fra Richard Nystad.
Sunne vafler
Vi avslutter med noen søte varianter, som vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.
Glutenfri, sukkerfri og melkefri blåbærkake
Blåbærkaka er ekte raw food, og skal dermed ikke stekes, men også glutenfri, melkefri og vegansk. Og den er sukkerfri – i den forstand at den er helt uten hvitt sukker.