Nøttestek med tyttebær Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarretter. Denne hjemmelagede steken overgår det meste, og du trenger ikke være vegetarianer for å elske den.
Deilig vegansk iskrem på sprø nøttebunn Hjemmelaget is topper det meste. De danske brødrene Price elsker denne veganske vaniljeisen på sprø nøttebunn.
Deilige danske veganske frikadeller Når danske kokker vipper opp den sin egen klassiker uten kjøtt, da blir vi virkelig interessert. Brødene Price lager frikadeller av squash og purre servert med en enkel og deilig raita.
Spicy og smakfull Chili sin carne Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne. Brødrene Price sin variant er spicy og med mye smak, og er så absolutt verdt et forsøk.
Kikertburger med rødbete-tzatziki Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Fullkornpitabrød med avokado- og kiwisalsa Det er mye lettere å være diabetiker hvis du liker å lage mat. Egentlig burde vi alle spise som diabetikere. Bli inspirert med denne vegetariske grillmaten som er en smakseksplosjon.
Kikertsalat med sitronbønner Bønner finnes i alle farger og konsistenser. Noen gjør seg best i gryter, mens andre passer best i ensom majestet, bare krydret med litt olivenolje og sitron.
Stekt asparges med zhoug Stekte asparges smaker fantastisk, og her får du en super oppskrift på spicy asparges med hjemmelaget chilipasta. Det eneste du skal tenke på, er at du ikke må spare på krydderet.
Krydret vegansk grønnsakgryte med ristet rug Midtøstens krydrede gryte med nøtter og frukt lager vi på rug og gode rotgrønnsaker. Freekeh er korn som vanligvis lages på ristet hvete, men ingenting slår den finske rugen når det gjelder smak. Rotgrønnsaker valgt etter sesong gir sødme til de smakfulle, men ikke sterke, krydderne.
Fasta betyr også mykje god mat Millionar av menneske over heile verda har starta ramadan. Men når sola går ned, då kjem den vedunderlege «fastematen» på bordet. – Festmat for oss alle. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Turboller i to versjoner: salte og søte Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig. Da får hun kort tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute i sola.
Helstekt laks med rosépepper, løksalat og rotfruktmos – Laks er en av mine favorittråvarer. Den er god, lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega 3, sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form og med masse løk ved siden av.
Pinnebrød Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.