Gnocchi med kantarell og hasselnøtter

Alt-i-en-panne-pasta med sopp, løk, kål og havrefløte.

Foto: Richard Nystad

Gnocchi med kantarell og hasselnøtter

Rask og enkel middag, og perfekt etter en sopptur. Kokken bruker nyplukket kantarell, men du kan gjerne velge en annen sopp.

Slik gjør du

Kok fersk gnocchi (eller annen pasta du har valgt) etter anvisningen på pakken.

Stek kantarellen (eller annen sopp) i litt olje i en varm stekepanne. Etter mellom fire og fem minutter er soppen gylden. Ta ut soppen, og sett den til side.

Fres finhakket hvitløk og løk i noen minutter. Tilsett grovhakket sort kål, kantarell, hasselnøtter og fersk salvie. Stek i noen minutter.

Tilsett havrefløte og la retten småkoke til den tykner. Deretter vender du inn nykokt gnocchi. Smak til slutt til med sitronsaft, salt, grovmalt pepper og pynt med olivenolje, salvie og hasselnøtter.

Tips

Hvis retten blir tørr, kan du spe på med litt av kokevannet fra pastaen.

Kilde: Richard Nystad i Brønsj på NRK P1