Bygg- og kikertsalat

God som middagssalat eller til lunsj. Hjemmelaget dressing gir ekstra smak.

Foto: Richard Nystad

Bygg- og kikertsalat

Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.

Slik gjør du

Bygg- og kikertsalat

Del pastinakken i store terninger. Kok bygg sammen med pastinakk i lettsaltet vann i cirka 15–20 minutter. Sil av vannet.

Finsnitt rødløk og bland alle salatingrediensene i en stor bolle. Ha over litt tahinidressing og bland godt.

Legg over på et serveringsfat og pynt salaten med mer dressing og finrevet appelsin.

Tahinidressing

Ha vann, gurkemeie, appelsinsaft, eddik, hvitløk, og salt i en blender.

Kjør blender på medium hastighet mens du tilsetter tahini i en tynn stråle litt etter litt til den tykner. Jo mer tahini du har i, jo mer tykner den. Bland i chilipulver om du ønsker ekstra smak.

Tips

Tahinidressing tykner enda mer når den står kjølig. Rør inn litt vann hvis du syns den blir for tykk.

Kilde: Oppskrift fra Richard Nystad