Linseburger med bønnekrem og tomatsalat

Rød linsebiff med dressing av hvite bønner legges mellom ristet brød, salatblader og tomatsalat.

Foto: Eva Robild / SVT

Linseburger med bønnekrem og tomatsalat

Helt vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.

Slik gjør du

Røde linsebiffer

Legg linsene i bløt i kaldt vann i minst 30 minutter, men helst en time.

Skyll linsene og legg dem i en bolle. Miks linsene ved hjelp av en stavmikser eller en matprosessor til de er moste. Alt må ikke være most, men minst 80 prosent bør være ordentlig most for at røren skal henge sammen.

Skrell og riv hvitløk, løk og gulrøtter på et fint rivjern. Finhakk alle urtene og bland i røren sammen med grønnsakene. Smak til med salt og pepper.

Varm opp stekepannen med godt med olje. Form røren til runde, flate biffer og stek dem gylne på begge sider. Ikke vær bekymret om røren føles løs. Den kommer til å sette seg når du steker den.

Hvit bønnekrem

Hell væsken av de hvite bønnene og skyll dem raskt i kald vann. Legg alle ingrediensene i en bolle eller et litermål og bland til en jevn krem ved hjelp av stavmikser. Smak til med salt.

Tomatsalat med mynte

Vask tomatene og skjære dem i mindre biter. Skjær løken i tynne strimler og hakk krydderne. Bland alt sammen i en bolle sammen med de andre ingrediensene. La salaten stå fem minutter før den serveres.

Servering

Skjær rugbrød i skiver og stek dem gylne i litt olje. Skjær sjampinjongene i tynne skiver. Vask salaten og del i store blad. Sett sammen burgerne med brød, bønnekrem, linsebiffer, tomatsalat, sjampinjonger og salat. Serveres straks.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT