Dal - indisk linsegryte - med ris og grønn chili som garnityr. Retten er servert på en tinn-tallerken i en rød vinduskarm.

Ei enkel og vegetarisk gryte som kan serverast med ris, brød eller begge delar.

Foto: Douglas Gracias / SVT

Daal – indisk linsegryte

Indisk dal, daal, dahl eller dhalI – det blir skrive ulikt etter kor i India ein er. Men smaken er like god overalt. Dette er ein superenkel rett, basert på linser full av herlege kryddersmakar.

Slik gjør du

Hakk opp og gjer klar ingrediensane.

Varm olje i ein kjele og sett til sennepsfrø, karriblad og chili. Steik til sennepsfrøa gir ein poppande lyd.

Hell i løk, chili, kvitløk og ingefær og steik til løken er mjuk.

Dryss over alle kryddera, og steik i eit minutt eller så.

Tilsett tomatar og haricot verts. Rør eit par gonger og hell deretter i vatn og linser.

Steik på svak varme i ca. 10 minutt til linsene er kokte.

Viss det blir for tørt, spe ut med litt vatn.

Tips

Viss du føretrekker ein jamn daal, kan du hakke grønsakene i mindre bitar og koke alt litt lenger.

Du kan gjere linsegryta meir mettande ved å legge til poteter, blomkål, gulrøter, spinat eller andre grønsaker du liker.

Hing kjøper du i asiatiske matbutikkar. Hing er eit krydder som har ein distinkt smak, og passar derfor ikkje i alle retter. Det passar utmerkt i for eksempel daal laga av brune linser, men høyrer ikkje heime saman med gule linser.

Linsegryte er Indias vanligste rett. David hakker løk slik han lærte i heimkunnskapen, og Malin gir oss sine beste tips for å lage indisk mat.

Linsegryte er den vanlegaste retten i India. David hakker løk slik han lærte i heimkunnskapen, og Malin gir oss sine beste tips for å lage indisk mat.

Kilde: Malin Mendel frå TV-serien «Verdens beste curry»/SVT