Spagetti og linsebolognese

Dryss litt vegansk parmesan på toppen av spagetti og linsebolognese.

Foto: Richard Nystad

Spagetti og linsebolognese

Vegansk variant av spagetti bolognese lages med grønne linser. Richard Nystad serverer den med vegansk parmesan og frisk basilikum.

Slik gjør du

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri og stek i en tykkbunnet kasserolle i cirka fem minutter.

Tilsett grovhakket oliven, tomatpuré, laurbærblad, krydder og linser. Stek i ett minutt. Tilsett all rødvin, bokstomat og grønnsaksbuljong, og kok i 12-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Kan hende du også vil ha i en teskje søtt, f.eks. lønnesirup. agave eller brunt sukker.

Kok pastaen etter fremgangsmåten på pakken. Bland pasta og linsebolognese og pynt med olivenolje, frisk basilikum og vegansk parmesan.

Vegansk parmesan

Kjør alt i en food processor til grovt pulver.

Kilde: Richard Nystad