Søtpotet med panko- og sesampanering

Svarte og hvite sesamfrø sammen med panko gir en sprø overflate til de bakte søtpotetene. Dypp dem i vegansk majones, vegenaise.

Foto: Kenn Ole Moen

Søtpotet med panko- og sesampanering

Søtpoteter er perfekt ved siden av grillmat, burgere, salater eller en gryterett. Richard Nystad baker søtpotetene hele i ovnen før de rulles i knasende panering. Vegansk majones er flott følge.

Slik gjør du

Pensle søtpoteten med olje og bak den med skall i ovn, i 40–50 minutter på 180 grader.

Bland panko, sesamfrø og salt på et fat eller i en stor bolle.

Ta av skallet forsiktig, og del søtpotetene i to. Pensle søtpotetene med et tynt lag sesamolje. Rull dem forsiktig i panko- og sesamblandingen. Dekk søtpotetene godt.

Bakes i ovn i ca. 4–5 minutter på 180 grader.

Umamivegenaise

Bland soyamelk og sennep, bruk blender eller stavmikser og tilsett olje i en tynn stråle til vegenaisen stivner.

Tilsett miso og tørket seaweed og bland godt. Smak til med salt og 1 – 2 ts sitronsaft.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj på NRK P1