Palak paneer. En indisk spinatgryte med kremost, servert i en skål med ris og en rød chili på toppen.

Ein klassisk indisk rett som kombinerer mjuk paneer med ein krydra og krema spinatsaus.

Foto: Douglas Gracias / SVT

Palak paneer – indisk spinat­gryte med kremost

Dette er kort og godt ost i spinatsaus. Den vedunderlege smaken kjem av både fløyte og ost servert i ein krydderfest. Ein smaksrik og proteinrik vegetarrett.

Slik gjør du

Hakk opp og gjer klar alle ingrediensane.

Varm olje i ei wokpanne og fres heile spisskummen til det luktar godt.

Steik løken saman med chili og ingefær til løken har mjukna og er gyllen.

Dryss over kryddera og røyr i eit minutt eller så.

Klem væska ut av tint spinat og ha i woken saman med tomatbitane.

Steik og rør av og til – i nokre minutt.

Tilsett fløyte, buljong og vatn.

Sett på lokk og la det småkoke i 10 minutt.

Smak til med salt og eventuelt ei klype sukker.

Ha i paneer og koriander til slutt.

Kan serverast med ris og brød, aller helst nanbrød.

Tips

I det siste har det blitt vanleg å finne paneer i vanlege matbutikkar og grønsaksjapper.

Malin høster spinat fra hagen for å lage denne klassiske retten med ferskost. Hun har også noen tips for løken i denne retten.

Malin haustar spinat frå hagen for å lage denne klassiske retten med ferskost saman med David.

Lag paneer sjølv: Paneer – indisk bondeost

Kilde: Malin Mendel frå TV-serien «Verdens beste curry»/SVT