Hopp til innhold

Ti enkle middager som tar 20 minutter

I en travel hverdag er all tid spart gull verd. Kjartan Skjelde vet dette. Derfor er han opptatt av god og sunn hverdagsmat som kan lages i en fei.

Cowboygryte med bønner og egg

Kjartans cowboygryte er familievennlig, og lages på effektive 20 minutter. Den kan brukes som middag, lunsj eller frokost. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Foto: Arne Bru Haug

Frisk linsesalat

Selv om middagen skal gå fort er det viktig at den samtidig er god og metter godt. I denne salaten gjør linsene den jobben, mens ingredienser som eple og kapers gir et friskt smaksbilde. For noen er det også en bonus å droppe kjøttet.

Fiskegryte med mye smak

I denne retten er det en del hakking og forberedelser. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid, lover Kjartan.

Suppe med kylling og nudler

Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å lage en suppe med hele kyllinglår på 20 minutter, men med denne metoden går det helt fint. Her freser du kyllingen ganske godt og lager kraft i samme panne.

Smaker fra India

Kjartan Skjelde deler dressingen i to og bruker halvparten til å glasere pannen med. På denne måten får du flere smaker og temperaturer inn i én og samme rett.

Alt i ovnen

Tenk at det går an å lage en sheperd’s pie på 20 minutter! Kjartans shepherd’s pie smaker godt og lages raskt.

Kjartans sommerfavoritt

To krabber kan mette mange mennesker hvis du bare bruker råvarene fornuftig.
– Jeg lager denne pastaen hele sommeren, sier Kjartan Skjelde.

Sunn brokkolisuppe

Suppe på brokkoli er kanskje ikke det vanligste, men da er det kanskje på tide å gi det et forsøk? I denne oppskriften utnytter vi hele brokkolien. Først koker du suppe på stilken, og så bruker du bukettene til garnityr.

Pasta med blåskjell

Det fungerer godt å kombinere chili med blåskjell. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kutter du bare ut den ene chilien.

Overraskende god ertesuppe

Hver gang Kjartan Skjelde lager ertesuppe, blir han overrasket over hvor godt det er. Frosne erter er et utrolig bra utgangspunkt, både for supper og andre middagsretter.

Familievennlig gryterett

Denne middagen er så enkel å lage at selv den som ikke kan lage mat klarer det. I tillegg er det en fantastisk måte å tilberede egg på.

Bon appétit!