Cowboygryte med bønner og egg

Kjartans cowboygryte er familievennlig, og lages på effektive 20 minutter. Den kan brukes som middag, lunsj eller frokost.

Foto: Arne Bru Haug

Cowboygryte med bønner og egg

For en fantastisk måte å tilberede egg på! Selv hvis du ikke kan lage mat, kan du lage cowboygryte. Så enkelt er det, lover kjendiskokk Kjartan Skjelde.

Slik gjør du

Ha nøytral olje i en dyp panne og fres finhakket løk og finhakket hvitløk i 4‒5 minutter.

Ha i bønner, tomater og paprika og la blandingen koke i 3‒4 minutter.

Tilsett eddik, og smak til med salt og kajennepepper. Lag fire små groper i blandingen og knekk ett egg i hver grop. Nå kan du enten sette hele pannen i ovnen på 160 °C i cirka 8 minutter, eller dekke til pannen med et lokk og la blandingen putre videre på middels varme i 6‒7 minutter.

Server med crispysalat ved siden av.

Kilde: Kjartan Skjelde fra kokeboka Kjartan på 20 min