Brokkolisuppe med kokt egg

Sunn brokkolisuppe. Brokkoli inneholder folat, vitamin C og kostfiber, den er også en god kilde til protein og kalium.

Foto: Arne Bru Haug

Brokkolisuppe med kokt egg

I denne oppskriften utnytter vi hele brokkolien. Først koker du suppe på stilken, og så bruker du bukettene til garnityr.

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader og stek solsikkefrøene i 8–10 minutter.

Skjær bort brokkolibukettene fra stilken og sett disse til side.

Grovhakk stilkene og fres i smør med grovhakket løk og finhakket hvitløk i 3‒4 minutter. Ha i melk og kok på middels varme i 10 minutter. Kjør suppen sammen med rømme og spinat med en stavmikser eller i en blender til den er jevn. Press suppen gjennom en sikt. Kok opp suppen med brokkolibukettene og smak til med salt, pepper og sitron.

Server med delte egg og solsikkefrø.

Kilde: Kjartan Skjelde fra kokeboka Kjartan på 20 min