Shepherds pai med kjøttdeig og poteter

Kjartans shepherd’s pie smaker godt og lages raskt. Perfekt for en travel hverdag.

Foto: Arne Bru Haug

Shepherd’s pie

Tenk at det går an å lage en shepherd’s pie på 20 minutter! Med denne oppskriften lover Kjartan Skjelde at du skal få til nettopp det.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader på grill.

Behold skallet på potetene og grovhakk dem, før du koker dem i usaltet vann i cirka 10 minutter til de er møre, og la dem dampe av på et klede.

Brun kjøttdeigen i nøytral olje på sterk varme. Tilsett finhakket løk, finhakket hvitløk og tomater. Kok i 5‒6 minutter. Smak til med salt og kajennepepper og spre kjøttblandingen i bunnen av en stor, ildfast form. Ha potetbitene over kjøttblandingen sammen med ricotta, purreløk og rømme. Ha revet parmesan over og gratiner i omtrent 5 minutter til den er gyllen og sprø.

Skjær plommetomatene i skiver, og legg tomatskivene på et fat og ha over olivenolje og salt.

Tips

Du kan lage paien med vanlig kjøttdeig. Da kalles den Cottage pie.

Kilde: Kjartan Skjelde fra Kokeboka Kjartan på 20 min