Tandoorikylling med quinoasalat

Kjartans tandoorikylling lager du på bare 20 minutter.

Foto: Arne Bru Haug

Tandoorikylling med quinoasalat

Kjartan Skjelde deler dressingen i to og bruker halvparten til å glasere pannen med. På denne måten får du flere smaker og temperaturer inn i én og samme rett.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 grader.

Kok quinoa som anvist på pakken.

Gni kyllinglårene med salt og pepper. Stek dem i nøytral olje med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter på hver side til de er gylne.

Kjør yoghurt, karripasta og honning med en stavmikser, eller i en blender til du får en jevn blanding. Hell halvparten av denne dressingen over kyllingene i pannen og gi alt et kjapt oppkok. Ha blandingen i en ildfast form og sett den i ovnen i 12‒14 minutter til kyllingen er ferdig.

Quinoasalat

Vend paprika, sukkererter og vårløk inn med quinoaen. Tilsett olivenolje og smak til med salt og limesaft.

Serveres med den andre halvparten av dressingen i en skål ved siden av.

Kilde: Kjartan Skjelde fra kokeboka Kjartan på 20 min