blåskjellpasta

Blåskjell med spagetti, chili, paprika og koriander.

Foto: Arne Bru Haug

Blåskjellpasta

Det fungerer godt å kombinere chili med blåskjell. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kutter du bare ut den ene chilien.

Slik gjør du

Kok pasta som anvist på pakken.

Vask blåskjellene. Finhakk løken og skjær chilien i skiver. Ha nøytral olje i en stor kjele og fres løk og chili i 2‒3 minutter. Tilsett blåskjell og vann. Kok under lokk i ca. 4‒5 minutter til blåskjellene har åpnet seg.

Sil kraften av blåskjellene og ha kraften tilbake i gryten. Kok i 2‒3 minutter og spe med olivenoljen. Tilsett snittet paprika og smak til med sitron.

Bland den kokte pastaen og blåskjellene inn i kraften. Server med grovhakket koriander.

Kilde: Kjartan Skjelde