Laster innhold, vennligst vent..
Grønn ertesuppe

Ertesuppen er en fryd for øyet med sin grønne farge.

Foto: Arne Bru Haug

Grønn ertesuppe med ertesalat

Hver gang Kjartan Skjelde lager ertesuppe, blir han overrasket over hvor godt det er. Frosne erter er et utrolig bra utgangspunkt, både for supper og andre middagsretter.

Slik gjør du

Ertesuppe

Ha smør i en stor, tykkbunnet gryte og fres erter, grovhakket sjalottløk og to hvitløk delt i to i 3‒4 minutter til løken er blank. Tilsett melk og kok i 2‒3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitron.

Ertesalat

Skjær baconet i biter og stek det gyllent i nøytral olje på middels varme. Vend inn ertene og stek videre i 2‒3 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett revet eple og mynte. Server på ristede brødskiver med smør.

Kilde: Kjartan Skjelde fra Kokeboka Kjartan på 20 min