Hopp til innhold

Super eplesesong – Ni eplekjekke

Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt.

Eplemuffins med vaniljekrem

Eplekake i porsjonsformer er praktisk og alltid velkomne.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Norske epler er noe helt spesielt. De modnes langsomt gjennom sommeren med kjølige netter og lyse dager. Det gir sprø smakfulle epler med tynt skall.

Epler i søte desserter

Epler er en dessertfrukt og kler de aller fleste smaker i søte retter. Ikke rart disse eplepaipinnene med saftig kjerne blir uimotståelige når de dyppes i karamelldipp.

Danske epleskiver inneholder ikke epler, faktisk. Men disse her, nystekte, med søtt eplefyll ... Det kan knapt smake bedre.

Epler i bakst og kaker

Eplekaken er en klassiker. Du kan gjøre den helt enkel – eller dra på litt. Uansett hva du går for, server den aller helst nybakt og varm.

Denne superenkle desserten har noen av de samme smakene som eplekake. Men det er eplebåter i eplemost. Sa vi at den er superenkel?

Epler til middagen

Epler er knallgodt til middagen eller lunsjen, også som tilbehør. Prøv epler i puré, i friske salater eller i en god coleslaw.

Sødmen og syrligheten til eplet passer godt til både svin og kylling. Eplet er også en perfekt partner til selleri, og kan brukes i sellerirotpuré eller suppe.

Turmat og dugnadsmat

Bak og lag herlige muffins, frys de ned og hent opp når du trenger. Eplekake i porsjonsformer er praktisk og alltid velkomment.