Slik gjør du
Rens, skrell og skjær sellerirot og poteter i små biter. Grovhakk hvitløken. Fres alle grønnsakene i en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres til grønnsakene blir «blanke» uten å ta farge. Hell i kraft og matfløte/fløte, la det hele småkoke i cirka 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser (eller i en hurtigmikser). Smak til med salt og pepper.
Skjær pølsen i små biter eller tynne skiver. Fres pølsebitene i litt olje over middels varme.
Skjær eplet i terninger og stek eplebitene møre og gylne i litt smør.
Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eplebiter, stekt chorizo og den fargerike oljen i pannen. Dryss over hakkede urter.
Tips
- Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller jordskokk.
- Chorizopølse kan byttes ut med annen smaksrik pølse, bacon eller spekeskinke.