Potet- og sellerirotsuppe med chorizo og eple

Pølsene og eplene er stekt hver for seg, så ikke eplene tar for mye smak av pølsene. Den rødlige oljen kommer fra de stekte chorizopølsene.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Potet- og sellerirotsuppe med chorizo og eple

Pølse med sterk smak, syrlig eple og urter setter en ekstra spiss på potet- og sellerirotsuppen.

Slik gjør du

Rens, skrell og skjær sellerirot og poteter i små biter. Grovhakk hvitløken. Fres alle grønnsakene i en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres til grønnsakene blir «blanke» uten å ta farge. Hell i kraft og matfløte/fløte, la det hele småkoke i cirka 20 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser (eller i en hurtigmikser). Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsen i små biter eller tynne skiver. Fres pølsebitene i litt olje over middels varme.

Skjær eplet i terninger og stek eplebitene møre og gylne i litt smør.

Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eplebiter, stekt chorizo og den fargerike oljen i pannen. Dryss over hakkede urter.

Tips

  • Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller jordskokk.
  • Chorizopølse kan byttes ut med annen smaksrik pølse, bacon eller spekeskinke.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+