Oppskrift på eplekake

Enkel og god eplekake, her servert med krem. Både vaniljesaus og is passer også godt ved siden av – spesielt det siste, dersom eplekaka er litt lun når du skal spise den.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Enkel eplekake

Eplekake laget etter denne oppskriften kan spises som den er, eller serveres med lunken vaniljesaus, krem eller is.

Slik gjør du

Deig

Margarin og sukker røres hvitt. Tilsett egg, ett om gangen. Ha i mel og bakepulver.

Ha røra over i ei springform med 26 centimeter i diameter.

Fyll

Del tre syrlige epler i båter, og stikk eplebåtene ned i røra. Du kan gjerne lage et mønster. Strø over sukker og kanel.

Eplekaka stekes ved 175 grader i cirka en time. Steketid avhenger imidlertid av ovnen din. Derfor bør du sjekke den etter 45 minutter.

Tips

Vil du ha flere oppskrifter på eplekake? Prøv eplekake med vaniljefyll og nøtter fra Lise Finckenhagen, eplekake uten deig (glutenfri) eller den franske klassikeren tarte Tatin.

Kilde: Anne-Marie Sæthertrø, Vanvikan