Laster innhold, vennligst vent..

Miriam Østvik Jenssen lager waldorfsalat.

Waldorfsalat

Waldorfsalat er nydelig til festmiddagen eller koldtbordet. Første gang den ble servert var da Waldorf-Astoria Hotel åpnet i New York i 1893. Siden den gang har den blitt et klassisk tilbehør.

Slik gjør du

Vask eplene og fjern kjernehuset. Kutt dem i tynne skiver eller små terninger, og legg dem i en bolle. Klem over sitronsaft slik at eplene ikke blir brune.

Vask og kutt stangsellerien i tynne skiver eller terninger. Legg selleribitene i bollen sammen eplene. Vask druene. Del dem i to og legg dem sammen med eple- og selleribitene.

Pisk fløten til lett fløtekrem. Ha majones og fløtekrem i bollen med epler, druer og selleri. Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss valnøtter på toppen.

Tips

Du kan bytte ut halvparten av fløte- og majonesmengden med kesam naturell eller tykk yoghurt naturell.

Lag gjerne din egen majones som du bruker i oppskriften.

Kilde: Oppskrift fra Miriam Østvik Jenssen