NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Danske epleskiver

Epleskiver servert med melis og bringebærsyltetøy.

Foto: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia) / SBS

Danske epleskiver

Adam Liaw lærer innsatte i et dansk høysikkerhetsfengsel å lage epleskiver. Han gir dem tipset om å ha litt salt i det søte. Da kommer smakene bedre fram.

Slik gjør du

Stekt eple

Smelt smør og sukker i en stekepanne på middels varme. Skrell eplene, og skjær dem i en centimeter store terninger. Ha epleterningene i pannen med smør og sukker. Stek eplene i seks til åtte minutter, rist pannen av og til mens de steker. Stek til eplene er møre.

Epleskiver

Skill eggene. Pisk eggeplommene godt sammen. Pisk inn melk og vaniljefrø. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell over blandingen med eggeplomme, melk og vanilje. Pisk sammen til det akkurat har blitt en jevn røre.

Pisk eggehvitene i en bolle for seg. Vend dem inn i røren.

Sett munkepanne på middels varme og smør den med smeltet smør. Fyll hvert hull med røre, og dytt i noen biter stekt eple. Stek i to til tre minutter til de er gylne. Bruk et par tannstikker til å snu dem i pannen. Stek i to minutter til, til de er gylne og gjennomstekt. Ta epleskivene ut av pannen og sett dem til side. Fortsett med resten av røren og eplebitene.

Server epleskivene med et dryss melis og litt bringebærsyltetøy.

Kilde: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)/SBS