Hopp til innhold

Hele menyen til «Kvelden før kvelden»

«Kvelden før kvelden» er endelig her. Nå skal vi pynte treet, tenne lys og puste på ei stund mens du får inspirasjon til årets julemiddag.

Kåre Magnus Bergh og Marte Stokstad ser på at Reneé Fagerhøi lager mat i kjøkkenet i «Kvelden før kvelden»

Du ser Kåre Magnus Bergh, Marte Stokstad og Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden» som starter kl. 19.40 på NRK1.

Foto: NRK

Dra krakken bort åt fjernsynsapparatet, så sett vi oss og ser – når kokk Reneé Fagerhøi lager julematen og julefreden får senke seg.

Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden»
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Reneé balanserer stødig mellom det kjente og kjære, med nye vrier som får maten til å glitre.

– Jeg lager ribbe inspirert av vår kjære Ingrid Espelid Hovig. Og til ribben får du en eventyrlig god irsk potetstappe og en ekstra smakfull rosenkålsalat.

Irsk potetstappe har mye og myk smak. Den lages med mandelpoteter, grønnkål, purreløk og krydder.

Prøv en ny rosenkålsalat i flotte farger. Denne «popper». både i munnen og på julebordet.

To spennende riskrem-desserter

Du får den tradisjonelle i en «de luxe»-utgave. Også en italienskinspirert riskremkake med bær, krydder og et slags crème-brûlée-lokk på herligheten.

Hva med de som ikke spiser kjøtt?

De får en herlig «70-talls» nøttepudding/stek med masse god umami, som er en av grunnene til at kjøtt smaker så godt.

Spis opp maten eller bruk restene. Fagerhøi byr på en ny nordisk tostada. Et fiffig og fascinerende triks med pinnekjøttrester.

Ikke stress – begynn tidlig

Lag det du kan på forhånd. Krydre ribba, lag rosenkål og riskremkaka et par dager før. Vann ut pinnekjøttet i god tid, kutt grønnsakene og skrell potetene.

Skriv gjerne liste og organiser hodet ditt. Det gjør det mer gøy når du gjennomfører. Du kan krysse av og nyte roen. Og husk ingenting må være perfekt.

Bli bedre kjent med Reneé Fagerhøi.

Og få gjerne med deg fjorårets julemeny.

«Kvelden før kvelden» starter på NRK1 kl. 19.40 eller du kan se det i NRK TV