Potetstappe med masse grønt. Mandelpoteter med grønnkål, purreløk, timian og godt smør.

Potetstappe med masse grønt. Du unngår den bleke og litt blasse stappa med å ha i grønnsaker og krydder som passer til mosen.

Foto: Vegard T. Blakstad / NRK

«Colcannon» – irsk rustikk potetstappe

Irsk potetstappe har mye – og myk smak. Også ser den så frisk og fin ut. Du kan se at den smaker eventyrlig godt.

Slik gjør du

Skrell potetene, og kok dem møre i usaltet vann i 30–40 minutter.

Skyll purreløken godt og kutt i tynne strimler, gjør det samme med grønnkålen.

Smelt smøret i en stekepanne og surr purreløk, hvitløk og grønnkål i cirka 10 minutter til det blir mykt.

Hell kokevannet av potetene og damp dem tørre i gryta.

Varm kremfløten og hell den over de varme potetene.

Mos potetene grovt, og vend inn purresmøret. Smak til med salt og vend til slutt inn finhakket timian.

Spar gjerne tre spiseskjeer av smøret fra stekepannen og hell dette som et smørøye i midten av den grove stappen.

Kilde: Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden» 2022