Potetlomper med pinnekjøtt og surkålslaw. Toppingen består av epler,rødbeter, rosenkål, karse og rømme. Fargerike fest-toaster.

En tostada er i prinsippet en fritert tortilla. Lag deg en nordisk fest-tostada med pinnekjøtt. Perfekt romjulsmat.

Foto: Vegard T. Blakstad / NRK

Nordisk tostada med sprøtt pinnekjøtt

Ikke la pinnekjøttrestene gå til spille. Lag deg heller en fest-tostada. Perfekt å invitere på i romjulen. Dette er julerester i helt ny drakt.

Slik gjør du

Potetlompe-tostada

Bruk en rund pepperkakeform eller en liten tallerken til å lage like sirkler av potetlomper.

Legg lompene på et bakepapir og pensle med litt olivenolje.

Stek de i ovnen på 170 grader i cirka 15–20 minutter – til de er gylne.

La de avkjøle seg helt før de skal spises, da blir de ekstra sprø.

Surkålslaw

Klem saften ut av surkålen. Grovhakk den og vend i litt majones.

Smak til med litt salt og en liten skje grov julesennep.

Pinnekjøtt

Bruk en skarp kniv til å skjære kjøttet av beina. Kutt de deretter i lange tynne strimler.

Legg de på et bakepapir og stek ved 230 grader i cirka 15–20 minutter, slik at kjøttet er varmt og crispy.

Topping

Bruk det du har av syltede ingredienser på glass, friske grønnsaker og urter.

For eksempel epler, syltede rødbeter, rosenkål, brønnkarse. Og litt rømme.

Montering til tostada

Start med å legge en god skje surkålslaw på tostadaen.

Oppå dette legger du en raus mengde sprøtt pinnekjøtt og en skje rømme.

Avslutt med små terninger av syltede rødbeter, tynne skiver rått eple og masse fersk brønnkarse.

Voila.

Kilde: Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden» 2022