Slik gjør du
Oppskriften passer til én brødform.
Sett ovnen på 180 grader.
Pensle brødformen med litt smør i alle kanter og kle den med bakepapir.
Knus nøttene i en kjøkkenmaskin eller med en kjevle. De skal være finhakket, men ikke som mel. Det er viktig at du beholder noen biter for konsistensen i nøttesteken.
Pisk eggene, crème fraîche og revet parmesan sammen i en bolle.
Smuldre buljongterningen oppi eggeblandingen sammen med resten av krydderne og tilsett de knuste nøttene.
Kutt løk, selleristang, hvitløk og sopp i små terninger.
Smelt smør og olje i en stekepanne og fres grønnsakene til de er blanke.
Tilsett tomatpuré og bland det godt sammen. Vend deretter alt opp i eggeblandingen.
Rør alt godt sammen og hell over i den smurte brødformen. Dunk formen noen ganger i benken sånn at du får bort eventuelle luftbobler.
Stek i cirka 45 minutter, gjerne i vannbad.
Avkjøl helt, gjerne under press, slik at den henger bedre sammen og ikke smuldrer når du skal skjære den opp.
Varmes ved 180 grader i 25 minutter før servering.
Serveres med ribbetilbehør og rørte tyttebær.
Tips
Nøttesteken er perfekt å servere kald på smørbrød gjennom julen også.
*Hvis du lager nøttesteken til en vegetarianer, så pass på at parmesanen er vegetarisk. Vanlig parmesan er ikke vegetarisk.
Kilde: Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden» 2022