Hopp til innhold

Hele menyen til «Kvelden før kvelden»

Dette er trioen som sikrer julestemningen lillejulaften. Michelin-kokk Christopher Haatuft står bak kveldens imponerende meny. Årets brune julesaus er en halv kokkeutdannelse, sier han.

Et bord dekka til festmåltid med programleder Robert Stoltenberg, kokk Christopher Haatuft og programleder Ingrid Gjessing Linhave. Glitterbakgrunn bak.

Det blir matfest og julestemning med Ingrid Gjessing Linhave, kokk Christopher Haatuft og Robert Stoltenberg i «Kvelden før kvelden».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kjøkkensjefen i år er Christopher Haatuft fra Bergen. Haatuft er punkeren med gulltann som endte opp med å lage mat på noen av USAs aller beste restauranter. Mesterkokken driver restauranten Lysverket på tiende året og fikk i fjor den prestisjetunge Michelin-stjerna på skjorta.

Nå lager han årets julemiddag for oss – og balanserer stødig mellom det kjente og kjære, og noen overraskelser som får maten til å «poppe» på nye måter.

Michelin-kokken byr på to ribbe-varianter. Fordi han mener filippinerne faktisk er hakket bedre enn oss med ribba.

Og selvsagt den urnorske ribbe-varianten. Haatuft velger seg da ut Lise Fickenhagens utgave.

Hva er vel ribba uten tilbehøret? Haatuft byr på herlig krydret brun julesaus, fermentert surkål og frekke, flamberte svisker. Fikser du denne sausen får du jobb på Lysverket når som helst, sier han.

Men hva med de som ikke spiser kjøtt? – Bare å senke skuldrene og smile mildt. Michelin-kokken har laget en meny med bakt og stekt gulrot med urtesalat og trolldeigbakt kålrot.

Og få gjerne med deg fjorårets julemeny. Mye snadder julemat her.

«Kvelden før kvelden» starter på NRK1 kl. 19.35 eller du kan se det i NRK TV.

«Dra krakken bortåt glaset, så sett vi oss og ser ...»