Rosenkålsalat med appelsin, epler og rødkål.

Rosenkålsalat som virkelig «popper» på julebordet.

Foto: Vegard T. Blakstad / NRK

Frisk og fargerik rosenkålsalat

Denne rosenkålsalaten er en smaksbombe og fargeklatt på festbordet. Sammen med frisk frukt og en snerten sennepsdressing vil «den norske armen» strekke seg langt for å få smake.

Slik gjør du

Rens rosenkålene og del dem i to. Kok dem møre i lettsaltet vann i cirka fem minutter.

Kutt epler i tynne skiver. Skrell klementinene og kutt dem i små terninger.

Grovhakk ristede nøtter og den tørkede frukten.

Bland alt sammen i en serveringskål.

Topp rosenkålsalaten med sennepsvinaigrette og mye finkuttet gressløk.

Sennepsvinaigrette

Tilsett alle ingrediensene i et rent, tomt syltetøyglass. Rist godt sammen i to-tre minutter.

Kilde: Reneé Fagerhøi i «Kvelden før kvelden» 2022