Hele menyen til «Kvelden før kvelden» «Kvelden før kvelden» er endelig her. Nå skal vi pynte treet, tenne lys og puste på ei stund mens du får inspirasjon til årets julemiddag. Av Ingvill Bjorland
Reneés ribbe med sprø svor og saus Ingrid Espelid Hovigs ribbe lever videre. Kokk Reneé Fagerhøi har latt seg inspirere og høyner det hele med sine egne favorittsmaker.
Riskrem de luxe Riskrem er obligatorisk på julebordet, og her hever vi virkelig standarden. Dette er tradisjonell riskremdessert i en de luxe-utgave med ny og knallgod topping.
Italiensk bakt rispuddingkake med kirsebærsaus Lyst å dra på litt? Da skal du prøve denne italiensk-inspirerte riskremkaken med krydder, bær og Crème brûlée-lokk. Dette er diskotek i munnen.
Nordisk tostada med sprøtt pinnekjøtt Ikke la pinnekjøttrestene gå til spille. Lag deg heller en fest-tostada. Perfekt å invitere på i romjulen. Dette er julerester i helt ny drakt.
«Colcannon» – irsk rustikk potetstappe Irsk potetstappe har mye – og myk smak. Også ser den så frisk og fin ut. Du kan se at den smaker eventyrlig godt.
Nøttestek med tyttebær Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarretter. Denne hjemmelagede steken overgår det meste, og du trenger ikke være vegetarianer for å elske den.
Reneé er kokken i «Kvelden før kvelden» Folk vil ha julematen akkurat som i fjor. Men de ønsker seg likevel noen små-vrier og farger som overrasker. – Jeg elsker å balansere på denne knivseggen, ler Reneé Fagerhøi. Av Ingvill Bjorland
Frisk og fargerik rosenkålsalat Denne rosenkålsalaten er en smaksbombe og fargeklatt på festbordet. Sammen med frisk frukt og en snerten sennepsdressing vil «den norske armen» strekke seg langt for å få smake.
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.
Panang curry med svin Panang er en storfavoritt i Thailand. I en kald årstid er det lite som gir mer sol og varme enn denne bollen med curry fra Østen. Oppskriften er med svin, men den er like god med kylling.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og i januar er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Ostebriks Ostebriksene er perfekt tilbehør til supper eller gryteretter. Men de kan like gjerne spises som de er eller fylles med godt pålegg. Lag opp og ha i frysen. Du vet aldri når du får besøk.
Kremet pasta med laks Laksen bakes i ovnen, mens du koker pasta og ordner sausen. Snart har du en god middag med pasta og laks etter Lise Finckenhagens oppskrift.