NRK Meny
Grillet tunfisk

Fisk og frukt. Mango smaksatt med løk og estragon. Tunfisken er grillet som biff.

Foto: Stig Juelsen

Grillet tunfisk med mangosalsa

Kokk Stig Juelsen griller tunfisk som det skulle være biff. Dessuten har han gode sauser som passer til mange slags grillmat.

Slik gjør du

Grill tunfisken på sterk varme, noen få minutter på hver side.
Vær forsiktig, den skal være rosa, men varm inni!

Mangosalsa

Skrell og fin hakk mangoen og løken.
Bland inn god olivenolje og hvitvinseddik. Dryss over estragonblader.
Smak til med salt og pepper.

Tips

Tre sauser

Tomat og vaniljemarmelade, chili- og mangosaus og og øverst sweet chili sauce.

Foto: Stig Juelsen

Stig Juelsen foreslår disse gode sausene til grillmaten.

Tunfisk kan tilberedes på flere måter.

Kilde: Stig Juelsen