Laster innhold, vennligst vent..
Kveite med bacon-rosinsaus

Kveiten er bakt i ovnen og lagt på rester av ertepuré og poteter. Sausen er laget på rester av ribbefett som har fått følge av portvin og rosiner.

Foto: Stig Juelsen

Ovnsbakt kveite med bacon-rosinsaus

Kveitemiddag basert på rester fra lutefiskmiddagen. Men du klarer det fint uten å ha rester også.

Slik gjør du

Legg rosinene i portvin dagen før.

Bruk restene fra lutefisk-middagen, melne poteter og ertepuré og bland det sammen.

Hvis du ikke har rester...
...starter du dagen før med å legge ertene i bløt.
Slå av vannet fra ertene. Fyll en liten kjele med vann. Kok opp, ha i litt salt og ertene. Kok til ertene er møre (ca. 45 minutter).
Mos ertene og bland inn 75 gram smør og 1 dl fløte.

Samtidig setter du over en kjele med vann til potetene. OBS: Ikke salt vannet!
Skrell og kok potetene til de er møre. Mos potetene slik som ertene, bland inn 75 g smør og 1 dl fløte. Rører du for mye i potetmosen blir den seig.

Bland ertepuréen og potetmosen og smak til med salt og pepper.

Kveite med erte-potetpuré og bacon-rosinsaus
Skjær kveitefileten i fire like store stykker. Ta på litt olivenolje, salt og pepper. Bak den i ovnen på 200 ºC i ca. 8-10 min.

Brun baconet. Tilsett ribbefettet og varm det opp. Rør inn rosinene og portvinen som en lun vinagrette.

Legg opp fisken på erte-potet puréen og hell vinagretten litt over fisken.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen