En salat med jordbær og tomat smaker godt både til fisk og grillmat. Stig Juelsen har også sjalottløk og en syrlig vinaigrette i sin oppskrift.
Ikke all tzatziki har agurk og hvitløk på ingredienslista. Jordbær-tzatziki er en dessert av yoghurt, jordbær, eple og hvit sjokolade. Oppskriften kommer fra kokken Stig Juelsen.
Kveitemiddag basert på rester fra lutefiskmiddagen. Men du klarer det fint uten å ha rester også.
Kokk Stig Juelsen bruker samme deig til medisterkakene og medisterpølsene.
Kokken Stig Juelsen foreslår å servere den lune leverposteien med sprøstekt bacon, stekt sjampinjong, sylteagurker, kapers og grovt brød.
Når vi samles rundt den gode frokosten eller lunsjen i julen er kryddersild en selvfølgelig del av pålegget. Her har Stig Juelsen laget koriander- og ingefærsild.
For å ha klar julesnapsen til jul må du starte i god tid. Og da snakker vi om uker. Ingefær og klementin gir god smak til vodkaen.
Du kan fint bruke frosne multer, selv om friske er enda litt bedre. Kokk Stig Juelsen har også tilsatt litt konjakk, men det blir enda bedre med multelikør.
Kokken Stig Juelsen kjøper ferdig laget risgrøt når han skal lage riskrem. Da er han sikker på at risen er ordentlig kokt. Den røde sausen lager han av frosne bær. I denne oppskriften får du også tips om mer smak til den røde sausen.