Det beste du kan ha på grillen Store delar av landet badar i sol. Få fram grillen anten du står i boblejakke eller shorts. Vi byr på retter som gjer deg til grillmeister. Sjekk spesielt den «Den høgaste burgaren i verda», der finn du 15 snadder dressingar og salatar. Av Ingvill Bjorland
Lun potetsalat med sitrontimian og brunt smør Potetsalaten er fast følge til grillmaten. Tareq Taylor koker potetene, griller løken og tilsetter sitron og sitrontimian. Brunt smør gir en ekstra smak.
Salat med grillet spisskål Så enkelt og så godt! Og her gjør det ikke noe om kålen blir brent heller. Den skal ha en skikkelig svart stekeflate på den flate siden. Sitron, olje, salt og pepper tilsettes til slutt.
Lam på grillen med fenikkelfrø og spisskummen Lammekjøttet skal ligge i romtemperatur godt gnidd inn med krydder før det tas over til grillen. Tareq Taylor serverer entrecôte av lam til sommerfesten.
Grillet asparges med ramsløkmajones Asparges er så godt på grillen! Server den med en smaksrik parmesan og ramsløkmajones.
Kylling souvlaki – lettvint og sunn middag Greske kyllingspyd er kjapp og god middag. Mariner gjerne dagen før, så er det bare å kaste de på grillen.
Megaburger med «alt» Vi har aldri sett lignende. Vær så god. Her er verdens deiligste og mest syndige burger. Den har alt. Absolutt alt. Og du spiser den ikke, du bestiger den – eller fordeler alle godsakene ut på tallerkenen. Nederst i oppskriften ser du hvor høy burgeren er.
Spicy coleslaw Coleslaw er bankers. Alltid godt. Denne har ekstra god smak med flere spennende innspill i oppskriften.
Barbecue ribs med mac'n cheese Det er en sann fornøyelse å legge ribbe på grillen, og den er høyt elsket, særlig i USA. Brødrene Price serverer lekre barbecue ribs sammen med en annen amerikansk klassiker, macaroni and cheese.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland