Slik gjør du
Bland olivenolje, salt, pepper og finhakket timian i en dyp tallerken. Vend tunfisken i blandingen. Stek tunfisken rundt. 45 sekunder på alle sider på en veldig varm panne.
Legg den på en tallerken og press frisk sitronsaft over. La tunfisken avkjøles og skjær den så i tynne skiver.
Spis tunfisken med ferske erteskudd og soyabønner i miso.
Soyabønner
Ha soyabønnene i en sil og legg sett den over en kjele med kokende vann. Bønnene skal ikke berøre vannet. Sett lokk på gryten og la bønnene dampe i silen i 2-4 minutter til de er gjennomvarme.
Soyabønner i misomarinade
Bland miso, soya og sesamfrø og legg bønnene i. Spis bønnene varme.
Ta hele belgen i munnen mens du holder fast i den ene enden, trekke bønnene ut av belgen med tennene, så får du bønnene blandet med smaken av misomarinade.
Tips
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Tunfisk kan du servere på flere måter.
- Oppskrift: Grillet tunfisk med mangosalsa
- Oppskrift: Tunfisk med romanosalat
- Oppskrift: Rå tunfisk i kald, krydret kokosmelk
- Oppskrift: Tunfisktartar