Saftige oksespyd på et lilla-blått blomstrete fat. Mynteblader som garnityr.

Marokkanske krydrede oksespyd passer også godt til bakte poteter, grillede grønnsaker eller en god salat, f.eks. en kald potetsalat.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Saftige marok­kanske oksespyd

Disse saftige oksespydene er perfekt på grillen. Men de kan også stekes i en stekepanne med smør eller olje. I Marokko serveres de med ferskt brød, salat, oliven og rykende varm myntete.

Slik gjør du

Skjær opp kjøttet i passe store biter, cirka 4 x 4 centimeter.

Finhakk løk og koriander. Bland alle ingrediensene sammen med kjøttet (unntatt salt og olje) i en stor bolle.

Dekk til bollen og la kjøttet marineres i minst 1 time.

Ha i salt og olje rett før du trer kjøttet på grillspydene og de skal grilles.

Server lammekjøttet med en gang, da er de saftige og gode.

Strø på litt spisskummen og salt over det nygrillede kjøttet.

Du kan også steke lammespydene i nøytral olje i en panne på sterk varme i cirka 2 -4 minutter på hver side.

Kilde: Jamilla El Haddaoui fra «Festen etter fasten»