Hopp til innhold

Fastelavnsboller i flere varianter

Det er den tiden på året da boller med krem er en selvfølge. Lise Finckenhagen gir deg seks fastelavns-forslag.

Seks varianter av fastelavnsboller med krem og syltetøy.

Krem og syltetøy er fellesnevneren i alle oppskriftene på fastelavnsboller.

Foto: NRK

Vi nærmer oss fastetiden som er førti dager før påske. Og tradisjonen tro skal det serveres kremboller. Helt vanlige hveteboller med krem og syltetøy er supergodt og kanskje det som det lages mest av. Lise Finckenhagen har oppskriftene på flere varianter.

Med sjokolade i kremen

Skal du servere sjokoladekrem i bollene på søndag bør du starte allerede på lørdag. Kremen skal stå minst seks timer i kjøleskapet før den piskes.

Vannbakkels med mørdeig

Mariabollene krakelerer når de stekes og får et stilig mønster.

Svenskenes semlor

Skjær av toppen på bollene og grav ut innmaten. Innmaten blandes med mandelmasse og fløte og legges tilbake i bollene.

Friterte boller med fyll

Berlinerboller lages med gjærdeig og fylles med syltetøy eller vaniljekrem etter at de er stekt i olje. Etterpå rulles de i sukker.

Krem med salt karamell

Vannbakkels går fortere å lage enn boller. De trenger ingen heving. Men kremen med salt karamell trenger litt tid til å avkjøles og stivne.

Amerikansk vri

Store smultringer som deles i to og fylles med krem og syltetøy må vel være toppen av herlig søtt og fett.

Foretrekker du boller uten krem har Lise Finckenhagen flere fine forslag.

Les også Sju måter å lage fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Les også Seks varianter av boller til fastelavn

Fylte hveteboller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy