Laster innhold, vennligst vent..

Sju måter å lage fastelavnsboller

Er du lei av den klassiske fastelavnsbollen med vaniljekrem og syltetøy? NRK Mat gir deg sju varianter å variere mellom.

Fastelavnsboller

Boller med sjokoladekrem og vanlig krem. Og så syltetøy. Da blir det fastelavnsfeiring. Oppskriften finner du nederst i saken.

Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Fastelavnsboller uten gjærdeig

Boller er ikke alltid boller av gjærdeig. Lise Finckenhagen lager fastelavnsboller av vannbakkels med mørdeig. Mariabollene skal selvfølgelig fylles med krem, syltetøy eller annet godt.

Svenske fastelavnsboller

De svenske fastelavnsbollene kalles semlor og er fylt med mandelmasse og krem. Lise Finckenhagen viser deg hvordan de skal lages.

Vannbakkels med krem

Lise Finckenhagen lager vannbakkels i stedet for fastelavnsboller. Det er fort gjort, hvis du ikke har tid til heving. I tillegg smaker det utrolig godt! Hun fyller dem med salt karamellkrem og sjokoladekrem.

Lag fastelavnsboller som Ingrid Espelid Hovig

Denne oppskriften slår aldri feil, lover Ingrid Espelid Hovig. Vel å merke dersom du bare gir gjærdeigen en lun nok atmosfære, og god nok tid til å utvikle seg.

Bollene som gir deg vann i munnen

Du må ikke alltid skjære bollene i to. Marianne i bandet Katzenjammer fyller vanlig bolledeig med hjemmelagd vaniljekrem, og etter steking får bollene sjokoladetrekk.

Fastelavnsboller med personlig uttrykk

Marit Hegle gir fastelavnsbollene et personlig uttrykk ved å klippe ut små former i papir, som legges på toppen av bollene, før du strør over melis.

Varier med sjokoladekrem

Lise Finckenhagen liker fastelavnsbollene store. Inni har hun både sjokoladekrem og vanlig krem.