Slik gjør du
Skjær kjøttet i store jevne biter.
Krydre med salt og pepper og vend kjøttet sammen med melet.
Brun kjøttet (i flere omganger) i en varm stekepanne med litt olje og ha det brunede kjøttet over i en kasserolle.
Stek flesket gyllent i panne, tilsett løk delt i smale kløfter, knust hvitløk, timian, laurbær og stjerneanis. La det steke videre et par minutter og ha alt over i kasserollen sammen med kjøttet.
Tilsett tomatpure, vin og kraft. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke/putre videre i 1,5 - 2 timer til kjøttet er mørt. Rør noen ganger underveis.
Fres soppen i en varm panne og ha sopp, gulrøtter over i gryten. Juster smaken med salt og pepper og la det hele putre videre til gulrøttene er helt møre.
Tips
Serveres med potetstappe, sellerimos eller kokte poteter. Eller skrell og del noen kokefaste poteter i jevne biter og ha de over i gryta samtidig med gulrøttene.
Bytt ut vinen med mørkt øl for en litt annen opplevelse.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på P1+