Hopp til innhold

Multesesongen er her

Det er multeår i år. Det beste vi har hatt på lenge. I store deler av landet lyser det gult og oransje i myrene. For oss som elsker de gule bærene har vi noen tips om hvordan du kan bruke dem om du er så heldig å ha funnet deg ei multemyr.

Rørospudding

Multer som tilbehør til Rørospudding. Oppskrift lenger nede i artikkelen.

Foto: Erik Baanerud / NRK

Rullekake

Denne gylne rullekaken er fylt med multekrem og har fått en topping av multesaus og mandler.

Multer og ost i skjønn forening

De rørte multene gir chevrerullene den gode sødmen som passer så godt til ost. Dette er en perfekt liten forrett eller smårett til kveldskosen.

Perfekt festdessert

Det blir ekstra stas med sesongens gull i en skikkelig festdessert.

Mesterkokkens mandelkake

Stjernekokken bruker rørte multer som hever denne saftige, gode mandelkaken til nye høyder.

Tradisjonelt

En helt enkel, tradisjonell multekrem er favoritten til mange.

Dessert med multer og krokan

Høstens gull passer godt sammen med rørospudding som er basert på tjukkmjølk fra Røros. Desserten får et dryss av krokan på toppen.

Sesongens multer i en deilig suppe

Suppen kan serveres varm, lun eller kald. Den kan brukes både til forrett og dessert.

Lekker dessert

Panna cotta med multer, lemoncurd og makroner. Dette krever litt arbeid, men er vel verdt innsatsen.