Molte- og pasjonsfruktkaramell med sjokoladekrem

Molte- og pasjonsfruktkaramell med sjokoladekrem og mandler kan du lage på forhånd og la stå i kjøleskapet til desserten skal serveres.

Foto: Eva Rados / SVT

Molte- og pasjonsfruktkaramell med sjokoladekrem

Niklas Ekstedt lager fest med treretters middag. Her får du oppskriften på desserten. Molter og pasjonsfrukt blandes med smeltet sukker og serveres med sjokoladekrem på toppen.

Slik gjør du

Sjokoladekrem

Finhakk sjokoladen og legg den i en bolle. Varm opp fløten i en kjele. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen smelter. Rør inn eggeplommen, slik at det blir en glatt krem.

Molte- og pasjonsfruktkaramell

Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Smelt sukkeret i en panne på komfyren. Vær forsiktig så den ikke blir brent. Rør innmaten fra pasjonsfrukten i det smeltede sukkeret. Hell i molter og slå av varmen. Obs! - dersom du har en tradisjonell komfyr, må du trekke pannen til side så ikke desserten blir brent. Moltene skal bare småkoke! Rør moltene så de blandes med sukker og pasjonsfrukt.

Servering

Hell molte- og pasjonsfruktkaramellen over i serveringsskåler. Legg en klatt sjokoladekrem på toppen og pynt med hakkede mandler. Server!

Tips

Niklas serverer disse rettene først:
Forrett:


Hovedrett:

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT