Rullekake med multer

Fint pyntet rullekake til kaffen.

Foto: Marit Hegle

Rullekake med multer og mandelkrokan

Denne enkle rullekaken med multekrem og sprø mandelkrokan lager du i en fei. Sausen gir ekstra god multesmak uten at man får for mange multesteiner.

Slik gjør du

Rullekake

Sett ovnen på 200 grader over/undervarme. Pisk egg og sukker til en fast og lys eggedosis. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Sikt melblandingen over i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend melet inn til alt er jevnt blandet.

Legg et ark bakepapir i en stor langpanne, cirka 35 x 40 cm. Fordel røren jevnt over papiret og stek i ovnen i cirka 10 minutter til overflaten er gyllen.

Når kaken er ferdig stekt, legger du et bakepapir over den og vender langpannen over. La kaken ligge under langpannen til den er avkjølt.

Multesaus

Kok multer og sukker i en kjele i cirka 10 minutter på svak varme. Rør innimellom. Klem deretter multene gjennom en sil slik at du blir kvitt steinene. Press godt med en skje slik at du får ut all saften fra multene. Avkjøl sausen.

Mandelkrokan

Ha mandler og sukker i en stekepanne. Sett platen på medium varme og bruk en tresleiv til å røre rundt. La sukkeret smelte og bli gyllent, men ikke brent. Fordel så mandlene jevnt utover et bakepapir og avkjøl. Grovhakk mandlene, men legg gjerne noen til sides som du bruker til pynt på kaken.

Multekrem

Vend sukkeret sammen med multene og rør til bærene er delvis oppløste.

Pisk kremfløten til en bløt krem sammen med melis og vaniljesukker. Ta av 1/3 av kremen. Den skal smøres på utsiden av kaken. Vend multene forsiktig inn i resten av kremen. Den skal bare blandes lett slik at du får render av multer i kremen.

Montering

Fjern bakepapirene fra den avkjølte kaken. Legg den siden som var opp under stekingen ned mot kjøkkenbenken. Bruk en skarp kniv og renskjær kantene. Stryk et jevnt lag multekrem over kaken. Dryss over litt multesaus og mandelkrokan, men pass på å gjemme litt til pynt.

Rull sammen kaken. Forsøk å rulle stramt i starten slik at kaken blir jevn og rund. Når kaken er helt rullet sammen kan du kutte kantene for å få et ekstra fint resultat. før du flytter den forsiktig over på et fat. Stryk over litt fløtekrem og pynt med multesaus og mandelkrokan samt hele mandler og multer, hvis du har det.

Kilde: Marit Hegle