Chevrerull

Chevrerull er perfekt kveldskos.

Foto: Artur do Carmo / NRK

Chevrerull med multer

Lag chevrerull i stedet for vårrull. Dette er en enkel liten smårett som passer ypperlig til forrett, eller som snacks.

Slik gjør du

Bland sammen osten og 10 gram av sukkeret i en skål med en gaffel.

Fordel ønsket antall ruller opp i like mange deler ost. Form hver del til ei lang slank pølse i vårrullpapiret. Rull osten inn i vårrullpapiret. Fest rullen ved å pensle enden med egg, slik at rullen limes sammen.

Ha nøytral olje, gjerne rapsolje, i ei gryte og varm den opp. Oljen er klar til bruk når du kan ta ei tresleiv oppi og det bruser rundt den. Friter vårrullene i 3-5 minutter, til de får en gyllenbrun farge og sprø konsistens. Legg dem på papir, så overflødig fett trekker vekk. Dryss litt sukker over mens rullen fortsatt er varm.

Varm multene i en kasserolle. Smak til med sukker eller annen søtning, om multene ikke er søte nok i seg selv.

Chevrerullene serveres varme med rørte multer eller frisk grønn salat.

Tips

oppskrift

VIDEO: Slik ruller du inn osten.

Kilde: Christel Eide