Slik gjør du
Bland sammen osten og 10 gram av sukkeret i en skål med en gaffel.
Fordel ønsket antall ruller opp i like mange deler ost. Form hver del til ei lang slank pølse i vårrullpapiret. Rull osten inn i vårrullpapiret. Fest rullen ved å pensle enden med egg, slik at rullen limes sammen.
Ha nøytral olje, gjerne rapsolje, i ei gryte og varm den opp. Oljen er klar til bruk når du kan ta ei tresleiv oppi og det bruser rundt den. Friter vårrullene i 3-5 minutter, til de får en gyllenbrun farge og sprø konsistens. Legg dem på papir, så overflødig fett trekker vekk. Dryss litt sukker over mens rullen fortsatt er varm.
Varm multene i en kasserolle. Smak til med sukker eller annen søtning, om multene ikke er søte nok i seg selv.
Chevrerullene serveres varme med rørte multer eller frisk grønn salat.
Tips
VIDEO: Slik ruller du inn osten.
Kilde: Christel Eide