Mye snø i vinter og en sen vår legger opp til en kanon-god multesesong. Bente Tollefsen fra Flå sier hun aldri har sett så mye av «bærenes konge» som i år.
Det er multeår i år. Det beste vi har hatt på lenge. I store deler av landet lyser det gult og oransje i myrene. For oss som elsker de gule bærene har vi noen tips om hvordan du kan bruke dem om du er så heldig å ha funnet deg ei multemyr.
Myk krem med multer fra Finnmark servert i sprø krumkakeskåler er juledessert hos familien Johnsen.
Kremen til multene består av hvit sjokolade, fløte, mascarponeost og vanilje. Den serveres ved siden av multene.
Ođđa juovlajiellat?
Denne enkle rullekaken med multekrem og sprø mandelkrokan lager du i en fei. Sausen gir ekstra god multesmak uten at man får for mange multesteiner.
Tjukkmjølkpudding kan du lage på forhånd, og ha klar i kjøleskapet den dagen det er fest. Moltesausen bør lages samme dag den skal spises.
I første episode av Tinas julemat serverer hun krydret daddelbrød med vispet geitost og multer.
Lise Finckenhagen lager pudding basert på tjukkmjølk fra Røros og ekte vanilje. Hun serverer desserten med multer og krokan.