Multekrem i krumkakeskål

Saus av multer gir ekstra smak til multekremen.

Foto: Rubicon / NRK

Multekrem i krumkakeskål

Myk krem med multer fra Finnmark servert i sprø krumkakeskåler er juledessert hos familien Johnsen.

Slik gjør du

Krumkakeskåler

Smelt smøret og la det stå til avkjøling.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett avkjølt smør. Rør inn mel og potetmel. Bland til slutt inn konjakken.

Stek kakene på krumkakejern. Legg dem over en kopp eller glass og form dem til skåler med en gang de tas av jernet.

Oppbevares i tett kakeboks.

Multekrem

Pisk fløte og sukker til myk og luftig krem. Bland krem og multer til multekrem.

Multesaus

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Bland dem med litt av sukkeret. Mos multebærene i kjøkkenmaskin til saus. Smak til med sukker og vaniljesukker. Press sausen gjennom en sil.

Ha multekremen og sausen i krumkakeskålene rett før servering. Pynt med noen hele bær og sitronmelisse.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK