Mandelkake med rørte multer og honningkrisp

Niklas Ekstedt tar en skje iskrem på toppen av mandelkaken med multer og honningkrisp. Han steker kaken litt, for å få litt farge på den.

Foto: SVT

Mandelkake med rørte multer og honningkrisp

Niklas Ekstedt lager mandelkake på den danske restauranten Geranium. Han sliter når han ikke får tak i bitre mandler. Men kokken Rasmus Kofoed synes kake, multer og honningkrisp smaker godt sammen.

Slik gjør du

Mandelkake
Pisk egg, sukker og brunt sukker.
Sikt i mel og bakepulver. Bland med en slikkepott. Vend inn smør og revne mandler.
Stekes i smurte porsjonsformer ved 180 °C i 10 minutter til kaken er gyllenbrun.

Rørte multer
Legg frosne eller ferske bær med sukker i en bolle. La det stå i romtemperatur og rør av og til til sukkeret er smeltet.
Serveres sammen med mandelkaken.

Hvis det blir noe til overs kan det oppbevares i kjøleskapet i minst en uke. Ha multene i en tett boks.

Honningkrisp
Kok alt unntatt bakepulver en gryte med høye kanter. Det skal bli karamell, brun men ikke brent!
Tilsett bakepulver. Obs, da bobler det mye!
Rist og rør forsiktig, bare så mye du behøver for å røre ut bakepulveret. Her ønsker vi å bevare så mye bobler som mulig. Hell honningkrispen ut på en silikonmatte eller bakepapir. La det stivne og knekk det i biter.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' gourmetreise

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' gourmetreise/SVT