Slik gjør du
Mandelkake
Pisk egg, sukker og brunt sukker.
Sikt i mel og bakepulver. Bland med en slikkepott. Vend inn smør og revne mandler.
Stekes i smurte porsjonsformer ved 180 °C i 10 minutter til kaken er gyllenbrun.
Rørte multer
Legg frosne eller ferske bær med sukker i en bolle. La det stå i romtemperatur og rør av og til til sukkeret er smeltet.
Serveres sammen med mandelkaken.
Hvis det blir noe til overs kan det oppbevares i kjøleskapet i minst en uke. Ha multene i en tett boks.
Honningkrisp
Kok alt unntatt bakepulver en gryte med høye kanter. Det skal bli karamell, brun men ikke brent!
Tilsett bakepulver. Obs, da bobler det mye!
Rist og rør forsiktig, bare så mye du behøver for å røre ut bakepulveret. Her ønsker vi å bevare så mye bobler som mulig. Hell honningkrispen ut på en silikonmatte eller bakepapir. La det stivne og knekk det i biter.
Tips
Flere oppskrifter: