Det er stas å diske opp med bløtkake, og variasjonsmulighetene er mange. Velg bær etter smak, marsipan eller sukkerpasta om du ønsker, finn fram nøtter, sjokolade eller blomster. Her er det bare fantasien som setter grenser.
1. Nakenkake med flere lag
OPPSKRIFT: Jordbærkake i flere lag
2. Dansk lagkake
I denne kaken har Mette Blomsterberg laget mandelbunn og bringebærfromasj. På toppen har hun pyntet med sjokoladeflak og krem.
3. Fest med marsipanlokk
Når det skal feires er Lise Finckenhagens forslag en frisk kake med marsipanlokk. Her har du oppskriften på festkake med sitronkrem og rørte bringebær.
4. Bløtkakebursdag
Filip Langhoff finner fram både krem, bær og blomster når bløtkaken skal på bordet. Men bruker du blomster, må du huske å sjekke at de ikke er giftige eller er sprøytet.
5. Med multekrem i midten
For deg som er glad i multekrem, er det bare å sette i gang. Husk at sukkerbrødene bør avkjøles i ovnen. Det gjør at de ikke faller sammen like lett.
6. Hvorfor ikke rulle kaken?
Rullekake med krem er både rask og enkel å lage. Kommer det gjester om en halv time rekker du å lage denne først!
7. Italiensk inspirasjon
Jo da, denne heter julekake. Men den er like god året rundt. I tillegg trenger den verken steking eller tekniske ferdigheter, det er montering det handler om.
8. Den gode, gamle
Dette er en kake som tar litt tid, men smaken gjør det hele verdt tiden. Med både multekrem, vaniljekrem og hjemmelaget marsipan, er det bare å glede seg. I saken ser du også en video med pyntetips.