Laster innhold, vennligst vent..

Kalas med kaker med krem

Kaker med sukkerbrød og krem gir litt ekstra festfølelse. Det er som om slike kaker er til de store anledningene. Uansett hva du skal feire – her er åtte varianter.

Jordbærkake i flere lag

Nakenkake kaller Lise Finckenhagen denne kaken, fordi den viser fram lagene med kakebunn og krem.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Det er stas å diske opp med bløtkake, og variasjonsmulighetene er mange. Velg bær etter smak, marsipan eller sukkerpasta om du ønsker, finn fram nøtter, sjokolade eller blomster. Her er det bare fantasien som setter grenser.

1. Nakenkake med flere lag

OPPSKRIFT: Jordbærkake i flere lag

2. Dansk lagkake

I denne kaken har Mette Blomsterberg laget mandelbunn og bringebærfromasj. På toppen har hun pyntet med sjokoladeflak og krem.

3. Fest med marsipanlokk

Når det skal feires er Lise Finckenhagens forslag en frisk kake med marsipanlokk. Her har du oppskriften på festkake med sitronkrem og rørte bringebær.

4. Bløtkakebursdag

Filip Langhoff finner fram både krem, bær og blomster når bløtkaken skal på bordet. Men bruker du blomster, må du huske å sjekke at de ikke er giftige eller er sprøytet.

5. Med multekrem i midten

For deg som er glad i multekrem, er det bare å sette i gang. Husk at sukkerbrødene bør avkjøles i ovnen. Det gjør at de ikke faller sammen like lett.

6. Hvorfor ikke rulle kaken?

Rullekake med krem er både rask og enkel å lage. Kommer det gjester om en halv time rekker du å lage denne først!

7. Italiensk inspirasjon

Jo da, denne heter julekake. Men den er like god året rundt. I tillegg trenger den verken steking eller tekniske ferdigheter, det er montering det handler om.

8. Den gode, gamle

Dette er en kake som tar litt tid, men smaken gjør det hele verdt tiden. Med både multekrem, vaniljekrem og hjemmelaget marsipan, er det bare å glede seg. I saken ser du også en video med pyntetips.